Recepti

Avokado smoothie

Avokado smoothie

Iskreno, kad sam prvi put probala avokado, nije me se baš dojmio njegov okus…nisam znala kamo da ga svrstam ; u slano, slatko, kiselo… U kupovini namirnica sam ga zaobilazila u velikom luku…avokado je za mene bio velika nepoznanica. Gledala sam i slike na različitim portalima; avokado krema, avokado namaz, avokado smoothie,…avokado sam , avokado s drugim voćem i povrćem,… sve je izgledalo lijepo ali me taj prvi okus uvijek odvraćao.

Prije dva dana odlučila sam ipak pripremiti avokado; ukucala sam u e-savjetnik Google …avokado recepti…pojavio mi se naslov „ Kupili ste avokado i ne znate što s njime?“,  Da, velim ja u sebi,… ajme meni !!!…, čitaju mi misli…kako samo znaju?!… više nisi siguran ni u vlastitom neznanju…nastavim čitati i saznam sljedeće o avokadu;

„Avokado je jedno od najboljeg voća na svijetu. Osim što je izrazito zdrav, avokado u sebi skriva nevjerojatne zdravstvene prednosti i blagodati. Stoga ne postoji razlog da ga ne uvrstite u svoj svakodnevni meni.

Avokado ima najviše masnoća od bilo kojeg drugog voća, no to vas ne treba spriječiti da ga jedete. Avokado je prepun zdravih monozasićenih masnoća koje su dobre za srce. Osim toga, prepun je magnezija i kalija, a za te dvije hranjive tvari poznato je kako smanjuju krvni tlak. Uza sve to, avokada je sjajan izvor vlakana pa se tako u srednje velikom avokadu nalazi 10 grama vlakana sa 75 posto netopivih vlakana koji ubrzavaju probavu te 25 posto topivih koji su odgovorni za osjećaj sitosti. “

Odlučila sam napraviti smoothie od avokada i rezultat je fantastičan; kremaste strukture, lagan, slatkasto kiselkast,…preeedobar!

RECEPT

Sastojci

 Priprema

Prerezati avokado i naranču napola i oguliti po jednu polovicu a drugu spremiti (avokado mora biti mek na dodir, tada je zreo).Bananu  (neka bude što zrelija, sa tamnim mrljama) i kivi oguliti. Sve nasjeći na komadiće i staviti u blender. Ulijati mlijeko i dodati zobene pahuljice i sjemenke te sve dobro smiksati. Ako vam nije dovoljno slatko staviti med ili neke druge zaslađivače ( po želji). Ja stavljam proteine u prahu (najčešće od vanilije jer imaju najneutralniji okus). Staviti u posudice (ovo je količina koju pravim za dvoje). Ja sam posipala cvjetićima lavande koji daju dodatnu, cvjetnu notu izgledu i okusu.

Uživajte u zdravom doručku, međuobroku ili večeri!

Vaša zdrava.iva

Print Friendly, PDF & Email

Ostavi komentar