Recepti

Sirovi kolačići od kikiriki maslaca i kokosovog brašna

Sirovi kolačići od kikiriki maslaca i kokosovog brašna

Poznato je da je kikiriki iznimno bogat izvor hranjivih tvari, vitamina i vlakana. Kikiriki snižava razinu kolesterola, kontrolira razinu šećera u krvi, sadrži dobre masti, regulira probavu,… Od kikirikija se brzo i jednostavno može dobiti toliko hvaljeni kikiriki maslac. Od kikiriki maslaca možemo napraviti razne zdrave slastice. Jedna od takvih slastica su i kolačići koji se ne peku a čiji recept slijedi.

        Sastojci

 

Za čokoladni preljev

       Priprema

Maslac od kikirikija možete napraviti i kod kuće; sirovi kikiriki stavite u jednom sloju na masni papir, mokrim dlanovima lagano poškropite kikiriki vodom (kako prilikom pečenja ne bi zagorio) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 º C, oko 15 minuta.

Sirovi kikiriki

Pečeni kikiriki je svijetlosmeđe boje . Kikiriki malo ohladite a zatim stavite u malo jači blender (sa dva noža) i miksajte. Dodajte prstohvat himalajske soli. U nekim se receptima preporuča dodavanje ulja ali, taj sam dodatak izbjegla i , nakon par minuta blendanja, dobila kvalitetni, domaći maslac.

Maslac od kikirikija

U multipraktik stavite sve sastojke (kikiriki maslac, kokosovo brašno, mljevene bademe, zobene pahuljice, med ili agavin sirup, sok od naranče i vaniliju) i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se može oblikovati.

Kompaktna masa za oblikovanje

Staviti smjesu u hladnjak oko pola sata.

Od ohlađene smjese žlicom uzimati dio po dio i oblikovati po želji; možete praviti kuglice ili smjesu stavljati u silikonske kalupe.

Silikonski kalupi za kolačiće

Oblikovane kolačiće stavite u zamrzivač sat vremena.

Napravite čokoladni preljev; na pari rastopite kakao maslac, dodajte med i kakao u prahu i dobro izmiješajte.

Izvadite kolačiće iz zamrzivača te ih ukrasite čokoladnim preljevom po želji (umačite ili ih prelijte čokoladnim preljevom). Možete ih dodatno posipati sjeckanim kokosom, mljevenim lješnjacima, …

Ukrašavanje kolačića čokoladom

Kolačiće pohranite na hladno mjesto (ako ih u međuvremenu ne pojedete J ).

Sirovi kolačići od kikiriki maslaca i kokosovog brašna

                          Uživajte u okusu ovih preukusnih i zdravih kolačića!

Vaša zdrava.iva

Sastojke za ove zdrave kolačiće možete naručiti kod našeg provjerenog dobavljača:

Malinca

Save
Follow my blog with Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

Ostavi komentar