Obavijesti na stranici

Zdravo i slasno bez glutena – prva radionica u Heksi

Zdravo i slasno radionica
Bezglutenska jela mogu biti itekako ukusna i raznolika, a to će nam na primjeru pokazati jedna od vodećih promotorica bezglutenske prehrane u Hrvatskoj – Helena Jakoliš.
Helena je farmaceutska tehničarka, savjetnica zdrave prehrane, autorica bloga Zdravo i slasno bez glutena i istoimene knjige recepata. Motivirana vlastitom teškom zdravstvenom situacijom, borbu s opakom bolešću pretvorila je u konkretnu pomoć sebi i tisućama drugih.
 
 Na prvoj radionici u Enzita Heksagonu, dobit ćete odgovore na brojna pitanja, upoznati se s bezglutenskim namirnicama, dobiti savjete za poboljšanje zdravlja, a Helena će za vas pripremiti neodoljive recepte bez glutena, jaja, mlijeka i šećera:
 
 Zeleni smoothie
Čokoladni proteinski smoothie
Bezglutenska peciva
Bezglutenski keksići
Sirova torta iznenađenja

Više o samoj radionici i voditeljici radionice možete pročitati na njezinoj Facebook stranici
 
Vaša Zdrava.iva
Print Friendly, PDF & Email
zdrava.iva

Ivanka je supruga i majka troje djece, a kako joj je zdravlje jako bitno, odlučila je svoje kuhanje i pripremu hrane bazirati na obradi zdravih namirnica. Dakle, u njenoj kuhinji nema bijelog brašna, šećera, margarina, maslaca, te procesuirane i industrijske hrane. Pokušava koristiti što svježije namirnice (posebno iz svog organskog vrta), žitarice, sjemenke, dodatke prehrani (spirulina, pšenična trava, maca, proteini), maslinovo, bučino, kokosovo i laneno ulje te začinsko bilje i začine, kao i što manje termički obrađivati namirnice koje tako gube potrebne hranjive tvari.
Od 17.6.2017. stekla je zvanje Nutricionistica.

Ostavi komentar